Koronavirus ještě nedal poslední sbohem
Za poslední dva roky jsme byli svědky toho, co se světem dokáže udělat epidemie respiračního onemocnění. Vlády na celém světě reagovaly tak, že se všechno zakazovalo, lidé byli nuceni být doma, a i přesto se nemoc pořád šířila dál. Zhruba v polovině epidemie byly vyvinuty testy, které dokázaly detekovat přítomnost koronaviru v těle člověka. Velmi rychle se staly antigenní testy běžnou součástí našich životů. Bylo nařízeno se testovat před návštěvou veřejných míst, muselo se testovat prakticky pořád a všude.

covid testy

Bez testu člověk nikam nemohl
Není to tak dávno, a proto si jistě všichni pamatujeme, jak jsme museli mít platný test i před vstupem do restaurace. Na přelomu letošního jara a léta se zdálo, že je celosvětová pandemie u konce, ale nyní to vypadá, že stále není vyhráno. Nejohroženější skupiny jsou stále jedinci se sníženou imunitou a starší lidé. Pokud máte i ve svém okolí lidi, které by bylo dobré chránit, nepodceňujte testování ani teď, když není zatím znova povinné.

antigenní testy

Některá zdravotnická zařízení opět nařizují povinné nošení roušek. Je možné, že dojde k povinnému zavedení testování. U nás koupíte testy ze slin, které se snadno používají. Stačí na testovací proužek nanést vzorek slin, a během pár vteřin uvidíte, zda v sobě máte koronavirus, či nikoliv. Praxe byla taková, že s pozitivním antigenním testem musel člověk na PCR test. Jak to bude teď je ve hvězdách, ale je velmi pravděpodobné, že se vrátí testy do hry.
Zásobte se, dřív než bude pozdě. Asi si vzpomínáte, že jakmile byla uložena povinnost testování, tak testy okamžitě zmizely z internetových obchodů i z lékáren. Nebyly dlouho dostupné, a pokud je člověk sehnal, tak jen za vysoké ceny. My máme zatím na skladě kvalitní testy, které dokážou detekovat coronavirus s vysokou přesností. Máme balení po pár kusech, i po stovkách.

Mohlo by se vám také líbit: