Asi všichni známe pocit, kdy ručička teploměru stále roste a roste, až se zastaví na vysokých hodnotách, které ne a ne dolů. Slunce svítí již od časného rána a jak si má člověk od neustálého vedra odpočinout, že ano? Na bazén se z práce nejspíš přestěhoval nemůžete a doma máte možná teploty úplně stejné, ne-li ještě horší. Jak tedy s tímto horkým letním počasím bojovat?

větrák

Studené nápoje

Možná je toto pro vás ohranou větou, ale studené nápoje vám k ochlazení opravdu nepomohou. Tělo má totiž s jejich přijímáním mnohem víc práce, než k čemu nakonec mají pomoci. Mnohem lepší je dodržovat pravidelný pitný režim s využitím nápojů bez velkého množství cukru, kofeinu a alkoholu, které vám mimo absenci migrén a nachlazení pravděpodobně také pomohou se soustředěním.

Oblečení

Asi znáte ten pocit, když na vás je oblečení absolutně přilepené a moc dobře to tedy rozhodně nevypadá. Navíc je vám vedro, protože potu se v létě zrovna málo nevyloučí, ať děláte, co děláte. V šatníku proto vsaďte na letní kousky s vysokým podílem bavlny, lnu a dalších přírodních vláken, která pro vás budou mnohem příjemnější než polyester, syntetika a další uměle vyráběné tkaniny.

obývák s klimatizací

Klimatizace

No a nakonec samozřejmě sice nejnákladnější, v důsledku ale také velice pohodlné a skvělé řešení letních veder. Pokud se naučíte s klimatizací pracovat a budete jí dopřává pravidelný servis pod dohledem odborníků, vše se vám vrátí. Klimatizace z Brna totiž dokáže v místnosti vytvořit i v horkých letních dnech příjemné a snesitelné teploty, které možná právě vy tolik potřebujete. Samozřejmě nelze vyloučit letní nachlazení a rýmu, ty jsou ale většinou způsobeny právě tím, že je klimatizace špatně nastavená. A ačkoli se vám to nyní může zdát nereálné, jedná se o přístroj, který nemá až tak velkou energetickou spotřebu, jak byste si na začátku uvažování o její koupi mohli myslet. Ovládání chytrým telefonem je u mnoha typu již dnes samozřejmostí. Tak možná právě nad koupí tohoto přístroje stojí popřemýšlet a třeba jej nakonec i koupit.

Mohlo by se vám také líbit: