Přeprava zdravotnického materiálu probíhá neustále na dennodenní bázi. Lékárny, nemocnice a jiná zdravotnická, nebo i sociální zařízení, musí být neustále velmi dobře zásobena. V zařízeních bývá spoustu klientů, kteří vyžadují denně zdravotnickou péči, a to ať už v podobě nejrůznějších léků, které užívají, nebo v podobě péče, ke které personál potřebuje spoustu zdravotnických pomůcek. Síť rozvozu v České republice musí tedy fungovat skvěle a bezchybně.

léky

Zdravotnický materiál čítá hromadu věcí. Velkou jeho část tvoří léky, které se distribuují z farmaceutických firem. Denně se totiž prodá tisíce balení nejrůznějších léků, ať už na předpis, či volně prodejné. Nejprodávanějšími léky jsou analgetiky, léky proti nachlazení, léky pro podporu trávicího systému, léky na správnou činnost srdce a cév a podobně. Mezi ostatní zdravotnický materiál můžeme čítat například chirurgické vybavení, obvazový materiál, různé dezinfekce, a to jak na kůži, tak na povrchy, jehly na odběry, aplikace léků nebo třeba jehly na zavádění kanyl do žíly. Dále jsou to i třeba jednorázové materiály jako roušky, ochranné obleky pro lékaře a sestry, návleky, jednorázové rukavice a tak dále. Mezi standartní prodejné zboží v lékárnách patří i třeba taková kosmetika.

stříkačky

Přeprava takových materiálů se řídí legislativou, která u nás vešla v platnost. To znamená, že podmínky pro přepravu zdravotnického materiálu jsou odlišné než přeprava jiného zboží. Samozřejmě jsou kladeny daleko větší nároky na hygienické podmínky, vzhledem k povaze převáženého materiálu. Přeprava musí být rychlá, hygienická a bezpečná, aby nemohlo dojít k jakémukoliv poškození materiálu. U některých věcí drobné poškození vadit nemusí, ale zrovna tady to okamžitě znamená, že zboží musí být zlikvidováno.

Přepravu tohoto zboží zajišťuje v České republice několik firem, například přeprava zdravotnického materiálu TLCargo.

Mohlo by se vám také líbit: